Magunkról


Tisztelt Cégvezető Hölgy/Úr !

 

 

Várkonyi Krisztián vagyok, a Patyolat Chemicals Kft. ügyvezetője.

Kérem fogadja részletes bemutatkozó anyagunkat.

 

Cégünk 2003-ban alakult tisztítószerek forgalmazására szakosodva.

Ezt követően, egy fejlesztésnek és átszervezésnek köszönhetően 2005 óta foglalkozik ipari tisztítószerek, fertőtlenítőszerek, zsíroldók, mosószerek fejlesztésével, forgalmazásával. 2005.előtt kizárólag kereskedtünk,csakúgy,mint a piacon lévő többi hasonló cég nagy része.

A termékeket kizárólag a magyar vegyészek tudását és tapasztalatait felhasználva fejlesztjük.
A termékeket nagy részben magunk,ritkább esetben partnereinken keresztül forgalmazzuk.

Cégünk ezen a szakterületen korábban kapcsolatban volt külföldi cégekkel is, de mindig arra jutottunk, hogy egyetlen fennmaradási esélyünk a speciális magyar piaci igények kielégítése, melyhez elengedhetetlen a magyar vegyészek több tíz éves tapasztalatára való építkezés és szakértelem felhasználása.

Filozófiánk szerint, vizet szállítani a legdrágább!

Termékeink zöme, jóval töményebb a piacon található versenytársainkénál, így termékeink használatával jelentős megtakarítás érhető el ! Részben a mennyiségi, de leginkább a minőségi különbségek szembetűnőek. Egy-egy próbát követően minden meglévő partnerünk erről kap visszaigazolást a termékek használata által.

Fontos leszögezni, cégünk felépítéséből adódóan képesek vagyunk arra, hogy az általunk gyártott termékeink jelentős részét, egy meglévő egyedi problémához fejlesszük ki.

 

 

 

 

 

Ilyen megkeresés érkezett,többek között,  a Harkányi Gyógyfürdő részéről, ahogy az Ő igényei és a Gyógyfürdő vízösszetételének ismeretében nyújtottunk segítséget a fejlesztésünk alkalmával.

Hasonló ilyen fejlesztésről, pl. a nehéziparban a volt Mezőgép – a mai Linamar Zrt. -   is beszámolhatunk. Egy adott gyártási technológiához kértek adalékot (korrózió gátló) a cég békéscsabai üzemébe.
A megrendelő ebben az esetben korrózió gátló és szilikátmentes olajoldót is vásárolt tőlünk (a szilikátmentes olajoldó nem károsította az ülepítő berendezés membránját). Ezt a gyártmányunkat csökkentett habzású kézi és gépi változatban is vásárolták.

Korábban beszállítottunk az élelmiszeriparban üdítő italok gyártásában ismert Elma ZRt. (a Hey-Ho termékcsalád gyártója ) üzemébe, nekik vízkőkirakódás gátló adalékot fejlesztettünk a fordított ozmózisos szűrőjükhöz. Sajnos a cég megszűnt.

Jelenleg azoknál a fémipari cégeknél, akik hegesztéssel foglalkoznak, akadozik a vegyszerbeszállítás,információink szerint. A páka maradványokat hagy a felületen (ez a „cunder”), aminek gyors és alapos eltávolítása fontos, így jelenleg ennek fejlesztésével foglalkozik a vegyészünk (illetve a hozzá használatos passziválójéval).

A válság előtt a legnagyobb partnereink a kórházak és azok mosodáik voltak. 2008-ban például 150 tonna saját fejlesztésű ipari mosószert forgalmaztunk mosodáknak, és ezek nagy része koncentrátum volt.

A piacon található multinacionális cégek termékeit nem az árral, hanem az alacsonyabb hőfokon, és rövidebb idő alatt történő, mégis jobb minőségű mosással tudtuk kiváltani.
Ezzel megrendelőinknek jelentős időt és villamos energiát, valamint jelentős vízmennyiséget megtakarítva.

Cégünk forgalma évek óta érezhetően nő, mióta a szakképzett munkaerőhiány miatt, egyre gyorsabb és hatékonyabb tisztítószereket keresnek vásárlóink.
Az éves forgalmunknak kb. a 70 %-a saját fejlesztésű tisztítószer, a többi kiegészítők.

Összegezve büszkén mondhatom, hogy cégünk legfőbb értéke a múltja, ami, több mint 200 saját fejlesztésű terméket jelent szerteágazó területeken.

Ezen kívül, a piaci átlagnál jóval magasabb hatóanyag tartalmú termékek gyártása és forgalmazása, amikre egyre nagyobb az igény.

 

 

 

 

 

3 ok ami indokolja, a kiváló ár-érték arányt:

1.      Fejlesztünk is, nem csak forgalmazunk,

2.      100 %-ban magyar a cég tulajdonosa, a gyártás is belföldön történik Budapesttől 1 órára.

3.      Kicsi, „vízfejmentes” Cég, hatékony és szakmailag tapasztalt ügyvezetéssel, gyors reakcióval.

 

Napjaink egyik leggyorsabban fejlődő iparága a borászat.

Szekszárdi cégként elmondhatjuk, hogy partnereink a vendéglátással is foglalkozó nevesebb borászatok közül pl. a villányi Polgár Pince, vagy Szekszárdon a Bodri, a Merfelsz és a Vida Pincészet..Nem is olyan régen, Dúzsiék is próbatermékeket kértek tőlünk, várjuk az eredményeket .

Termékeink zöme 5 vagy 10 literes kiszerelésű kannákban kerül töltésre, melyhez csapot, adagolókat biztosítunk. A címkéket pedig kopáskor pótoljuk díjmentesen.

Igény szerint a hígításhoz is adunk felcímkézett kannákat külön.

Szinte nincs olyan szolgáltatás a piacon, amit nem vállalunk be, azok közül,amit a többi versenytársunk is nyújt.

A göngyöleget, sértetlen állapotban visszavesszük. A csomagolóanyagok zöme veszélyes hulladéknak minősül, ezért az átvételük komoly megtakarítás, az Önök cégének! Ez a tétel sokszor jelentős méretű, figyelemmel arra az esetre, ha az esetleges bírságolási tételeket is figyelembe vesszük. Ez sok esetben jóval jelentősebb,mintha más cég esetleg 10-20 %-kal olcsóbbnak tűnik is ! Ezen kívül,ez a szolgáltatás cégünk klímavédelmi programjának is része.

Igény szerint próbamosást, próbatakarítást természetesen vállalunk, ahogy az ezen a területen szokás. A letéti (konszignációs) raktárnak, sincsen akadálya.

Partnereink egy része, higiéniai papírárut, szemeteszsákot, egyéb kiegészítőket is kér tőlünk, igény szerint, azokról is tudok információval szolgálni, többféle minőségi kategóriában.

 Építőiparban a saját gyártású betonoldónk is nagyon versenykepés termék,a piaci visszajelzések alapján.

Szappan alapú formaleválasztót és impregnálókat is tudunk gyártani,nagyságrendtől függően. 

Cégünknek nagyon fontos a sport és a kultúrában való részvétel. Szekszárdiak vagyunk így lehetőségeihez mérten támogatjuk a helyi aiki-do-t és jiu-jitsu-t (Combat Wrestling) valamint a „Kárikittyom” zenekart, ezen kívül nagyobb mennyiségben saját gyártású termékeinkkel támogattuk a múltban Böjte atya dévai árváit.

 

Köszönettel:

 Várkonyi Krisztián

    ügyvezető

Patyolat Chemicals Kft.

 0670 3615635

Patyolat Chemicals © | Tel.: +36 70/361 5635 | E-mail: info@patyolatchemicals.hu